Кулінарний гороскоп: улюблені страви чоловіків

Багато хто знає, що шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. Тому не гріх зробити цей шлях трохи менш тернистим і відразу приготувати те, що йому гарантовано сподобається.

А що саме — зірки підкажуть.

Стихія Вогню

Овен

Щоб приготувати святкову вечерю для Овна, не потрібно проводити цілий день біля плити. Судячи з характеристики Овна, представники цього знака цінують просту, але ситну їжу. Ідеальний варіант — смажене м’ясо з хрусткою скоринкою і з додаванням численних спецій. Але одного тільки м’яса недостатньо: на святковому столі для Овна має бути ще кілька страв. Хай буде більше червоних продуктів: буряк, редис, червоний перець, помідори, червоне вино. Овен не цурається екзотики — він з радістю спробує що-небудь пряне і гостре з китайської або мексиканської кухні.

Лев

Царська вечеря для Лева повинна не тільки радувати шлунок, але і тішити погляд. Чим витонченіша і вишуканіша страви та красивіше сервування, тим краще. На святковому столі Лева обов’язково повинні бути м’ясо (яловичина, свинина, птиця), свіжі овочі та трави, сир і хороше вино. Леви небайдужі до пряної середземноморської кухні. Обов’язково додайте в м’ясну страву гвоздику, мускатний горіх і петрушку. А ось часник краще залишити в стороні. І постарайтеся, щоб головна страва вийшла не надто жирною: любителю шикарних застіль Леву необхідно піклуватися про правильне харчування.

Стрілець

Люди, народжені під знаком Стрільця, віддають перевагу домашній кухні та люблять жирну крохмалисту їжу, що не кращим чином відбивається на їхній печінці. Для тих, хто хоче знайти компроміс між користю і смаковими пристрастями Стрільця, радимо запекти птицю або рибу. Кращим гарніром стануть печена картопля або рис. На столі має бути багато фруктів, свіжих овочів і соків. Стрільці швидко п’яніють, тому краще обійтися без міцного алкоголю.

Стихія Землі

Телець

Тельці люблять добре і ситно попоїсти. Їжа для них — цілий ритуал. Тому неспішна трапеза за приємною розмовою у хорошій компанії — найкращий сценарій свята для Тельця. Від великої м’ясної страви — буженини або запеченого окосту — Телець буде в захваті. А ось «порожні» овочеві салати Телець не дуже полюбляє, спробуйте приготувати закуски на основі яєць і морепродуктів. Для травлення на столі повинні бути селера, м’ята, а також свіжий лимон. З алкогольних напоїв Телець віддає перевагу пиву. І ще він дуже любить солодке — не забудьте про десерт!

Діва

Чутлива травна система Діви погано відгукується на смажене, гостре і жирне. Тому святкові страви для людей, народжених під цим знаком, найкраще готувати з нежирного м’яса (птиця, телятина, ягнятина). Основою для закусок стануть свіжі овочі, нежирний білий сир і твердий сир. На столі Діви обов’язково повинен бути цілозерновий хліб. Вони обожнюють фрукти та вина з фруктовими смаками, а також шоколад, ваніль і м’яту. Дівам особливо корисні дині, яблука, груші, банани та апельсини. Найкращим подарунком для Діви стане можливість спостерігати за процесом приготування страв від і до.

Козоріг

Справжній консерватор в їжі, який навряд чи оцінить ваші святкові кулінарні експерименти. Щоб підкорити Козорога, забудьте про екзотичні кухні та приготуйте улюблені страви. Швидше за все, це щось дуже гостре і пряне. Але свято є свято. А щоб святковий обід приніс Козорогові користь, на столі повинні бути свіжі овочі, фрукти, горіхи та продукти, багаті кальцієм. З напоїв Козероги виберуть якісний міцний алкоголь і класичні коктейлі на їхній основі.

Стихія Повітря

Близнюки

Близнюки невибагливі в їжі. Звиклі до перекусу на бігу, вони будуть в захваті від будь-якої трапези, влаштованої на їхню честь. А якщо кожна страва здобрена коментарями про те, наскільки корисний той чи інший інгредієнт, Близнюки будуть уплітати вміст тарілки з подвоєним ентузіазмом. Річ у тому, що їм зовсім ніколи займатися своєю формою, тому невідоме їм правильне харчування стане для них найкращим подарунком. Близнюки люблять різноманітність — враховуйте це, продумуючи святкове меню, і обов’язково додайте до страви імбир і петрушку. З напоїв віддають перевагу легким винам.

Терези

Ласунам-Терезам не так важливо, що буде на святковому столі, головне — щоб в кінці було передбачено десерт. В якості основної страви для Терезів кращі риба або птах, а ось вживання яловичини та свинини зірки рекомендують звести до мінімуму. Необхідний білок Терези можуть отримати зі страв на основі яєць, морепродуктів, сиру. Для Терезів дуже важлива естетична складова святкового застілля, тому заздалегідь подумайте про красивий посуд та прикрашення страв.

Водолій

Рослинна їжа — те, що заряджає Водолія енергією і дозволяє тримати вагу в нормі. Тому більше овочів, фруктів і зелені. Ніякого жирного м’яса, а от страви з риби, птиці та морепродуктів вітаються. Водолій небайдужий до всього нового, тому буде радий спробувати екзотичну страву у вашому виконанні. І подбайте, щоб на столі були продукти, що містять сіль: морська риба, креветки, кальмари, шпинат, редька, селера, салат, капуста, горіхи (пекан, мигдаль, волоські), яблука, персики, груші, апельсини.

Стихія Води

Рак

Нехай на святковому столі Рака буде те, що йому необхідно кожен день: багато свіжих овочів і трохи білка. А «оформити» все це допоможуть рецепти національної кухні. Раки — справжні гурмани, які розумітися на кулінарних традиціях різних країн. Обов’язково приготуйте закуску з ікрою: вона корисна для травлення Раків. Крім того, Раки обожнюють солодке і з однаковим задоволенням з’їдять солодкий фруктовий пиріг, шоколадний торт чи морозиво. З улюблених спецій — часник, м’ята і базилік. До речі, Раки — самі захоплені кухарі, тому навряд чи відмовляться від можливості приготувати святкову вечерю самостійно.

Скорпіон

Гострі та пряні екзотичні страви на святковому столі Скорпіони зустрінуть на ура, а от прісні овочеві салати та закуски залишать їх байдужими. Скорпіону потрібен білок, тому без м’яса або птиці він буде відчувати себе голодним. Щоб порадувати Скорпіона, приготуйте індійське карі або японські роли. Вони небайдужі до продуктів і страв яскраво-червоного кольору і до темних напоїв. Улюблені спеції: базилік, кориця, карі, часник, імбир. І найкраще влаштувати святкове застілля в обід — переїдання перед сном Скорпіону протипоказано.

Риби

Найромантичніший знак зодіаку, який зможе гідно оцінити обстановку вечері при свічках. А якщо на столі будуть страви китайської або тайської кухонь, ваш обранець запам’ятає цей день надовго. Риби із задоволенням їдять будь-які білкові продукти, головне — щоб вони були пісними. Найкраще риба і морепродукти. При виборі напоїв врахуйте, що Риби, хоча і тонкі цінителі вин, п’яніють швидше за інших знаків Зодіаку.

Оригінал